maanantai 14. heinäkuuta 2008

Töissä taas

Ensimmäinen työpäivä takana, kolmen viikon kesäloman jälkeen. Tuskaista se on, ilmeisesti en ehtinyt kalastelemaan tarpeeksi. Seuraava reissu on kuitenkin jo suunnitteilla, Marko ehdotteli tulevaksi viikonlopuksi ekskursiota Simojoelle. Kuulostaa hyvältä, mutta mieleni halajaisi myös Taivalkosken suuntaan, Iijoen koskikalastusalueelle. No, saa nähdä minne mennään, jokatapauksessa taas mukava reissu tulossa ja kohde on vain pieni detalji.

Viimeinen lomaviikko tulikin asusteltua mökillä. Kalassakin ehdin käymään, kaksi kertaa Ohtaojalla. Niistä en kirjoittanut omia raporttejaan, kun mökillä ei nettiä ole. Toisaalta, eipä niistä ole paljoa kerrottavaakaan. Noin 5h kalastusta per reissu, kaikenmoiset perhot tuli kokeiltua ja saaliiksi lähinnä alamittaista taimenta. Paremmalla reissulla kymmenkunta kalaa, huonommallakin kolme. Jälkimmäisellä reissulla kodan luona oli parikin kookkaampaa eväkästä perhoa haistelemassa, mutta eivät kuitenkaan tarttuneet kunnolla.

Kesän aikana on tullut kalastelua sen verran paljon, että perhohävikki on ollut kovaa. Nyt kun työt on alkaneet, on taas hyvää aikaa istua sidontapenkin ääressä. Jollain reissullani tein päätöksen, että kalastan jatkossa enemmän isommilla perhoilla. Pitänee opetellessa siis mm. streamereiden sidontaa. Josko tässä syksyä kohti pääsisi sitten isompienkin kalojen makuun.

Nyt taas kirjallisuuden ja netin tietolähteiden pariin. Kalastuskohteen valinta on tarkkaa ja aikaavievää työtä...

Ei kommentteja: