lauantai 20. kesäkuuta 2009

Kipinä 20.6.2009

Aamusta mökiltä Kipinään perho-ongelle, luvan ostin matkalta Juustolasta.

Ilma oli aamupäivästä lämmin, 17 astetta ja pääosin aurinkoista eikä juuri tuullutkaan. Vettä joessa suhteellisen paljon. Vesitilanteen ja kiviä peittävän ruskean humuksen vuoksi kahlaaminen on hankalaa ja helposti vaarallistakin. Sääskistä ei ollut haittaa, mutta joella kuoriutui/pariutui miljoonittain pieniä mäkäräistä muistuttavia öttiäisiä. Verta ne eivät janonneet, mutta niitä oli ilmassa niin runsaslukuisesti, että tahtoivat tuulenpuuskien vuoksi välillä eksyä suuhun, nenään, korviin jne.

Kalastelin koskea sillan yläpuolelta kuutisen tuntia, tosin välillä kahvitellen ja makkaroita paistellen. Ensimmäiset neljä tuntia heitin striimeriä pitkään käyttämättä olleella 7-luokan 11-jalkaisella 3Zonella. Raskas ja "etupainoinen" vapa, mutta voima riittää heittämään vähän isompaakin perhoa pitkälle. Striimeriin ei tärpin tärppiä joten vaihdoin red tagiin. Red tagi alkoi miltei välittömästi tuottamaan tärppejä, pientä harjusta ja särkeä. Välissä setin vaihto 5-luokkaiseen ja perhoksi vaaleanvihreä kuulapäälarva kuparikierteellä. Larva tuntui kelpaavan ainakin pienille kaloille paremmin kuin muut kokeilemani, joten jatkoin sillä loppuajan.

Saaliina puolenkymmentä pientä harjusta, 15cm taimenenpoikanen ja pari särkeä. Isommat kalat edelleen hukassa. Seuraavalla reissulla voisikin käydä etsimässä ja tutustumassa Kipinän alapuolella sijaitsevaan koskialueeseen, josta joskus joku toinen kalamies laavulla kertoili.

Ei kommentteja: