maanantai 20. heinäkuuta 2009

Hossanjoki 19.7.2009

Ensimmäistä kertaa tutustumisreissulla Hossanjoella. Kalastusluvan sai näppärästi palvelunumeroon soittamalla tekstiviestinä kännykkään, numerot ja ohjeet löytyvät myös paikanpäältä parkkipaikalta. Keli suhteellisen lämmin, vajaa 20 astetta. Aamupäivästä aurinkoista ja tyyntä, mutta iltapäivää kohti tuuli yltyi ja muutamia suhteellisen kovia sadekuuroja sattui kohdalle. Keskitin kalastuksen tien lähellä olevaan perhokalastusalueeseen ja hieman sen ylä- ja alapuolelle. Kalastusta n. klo 10:00-15:00 eli aikalailla huonoimpaan mahdolliseen aikaan.

Jos maastoa osaan yhtään lukea, vesi oli kohtuullisen matalalla ja myöskin lämpimän tuntuista. Alueella on upean näköistä koskea ja pieniä välisuvantoja, päällisin puolin juuri minun makuuni. Ainoana huonona puolena pakko mainita vaikea kahlattavuus; joen pohja on täynnä suuria, mudan ja kasvuston peittämiä liukkaita kivenmurikoita. Kahluusauva pitäisi ehdottomasti olla mukana tuolla heiluessa.

Alueella liikkui muutamia muitakin kalastajia, mutta ei ruuhkaksi tai haitaksi asti. Kävelin heti alussa tovin ylävirtaan ja ylitin joen saaren yläpuolisen suvannon tienoolta. Laskeuduin kalastellen jokivartta, joen länsirantaa pitkin. Päävirta ja suurin kalastuspaine tulkintani mukaan joen itärannalla.

Harjus oli syönnillään ja ottikin käytännössä jokaiseen tarjottuun uppoperhoon, jopa isoon Montanaan. Pääasiassa uitin kuitenkin lyijypainotettuja kuulapäisiä toukkia. Harjukset löytyivät perinteisistä kesäajan passipaikoistaan koskien rauhallisimmista kohdista. Tarkkaa saalismäärää en taaskaan laskenut, kymmenkunta harjusta ylösasti ja jokunen karkuuutettu. Pari kolme mitallista, muut alamittaista. Taimenta en tällä reissulla tavoittanut, vaikka vähän haaveissa olikin.

Hossanjoella tulee varmasti käytyä uudestaankin, nimittäin sen verran moni koskipaikka jäi vielä näkemättä. Ja kylläpä tuolla perhokalastuspätkälläkin saa aikansa kulumaan. Seuraavalla reissulla pitää kuitenkin keskittää kalastus vuorokauden viileämpiin tunteihin, josko tuolloin taimen sattuisi olemaan paremmin otillaan.

Ei kommentteja: