maanantai 16. kesäkuuta 2008

Inninkoski, Kiiminkijoki, 15.6.2008

Sunnuntai-illan puhteena parin tunnin reissulla Inninkoskella. Vettä on vielä aavistuksen paljon, mutta kovasti jo edelliskerrasta laskenut. Samalla vesi on kovasti myös lämmennyt.

Reissulle sattui ensimmäinen kunnon vesisade moneen viikkoon. Vettä tuli taivaalta jatkuvasti, ilman lämpötila ~12 astetta. Sääskiä jokivarren pusikoissa todella paljon, huomattavasti edellisvuotista enemmän. Kuviakaan ei tullut otettua, kun vedenpitävä kamera on vielä hankkimatta.

Kaloista ei mitään havaintoa. Tyypillistä Inninkoskea. Viime aikoina paljon muita jokia kalastelleena on harmikseni pakko todeta, että Kiiminkijoen kalakannoissa ei ole paljoa kehumista. Tyypillisesti jokireissuilla perhoon ottaa vähintään pienet harjuksen ja taimenen poikaset, mutta Kiiminkijoen ylemmillä koskilla näitäkään näkyy harvoin. Ainakin harvemmin kuin esimerkiksi Iijoen koskikalastuskohteissa. Pitäisi merlkein perehtyä tarkemmin Kiiminkijoen latvamaisemiin, esim turvesoiden ja maatalouden määrään. Juuri muuta selitystä en kalakannan huonolle kunnolle keksi, kuin tehomaatalouden aiheuttaman huonon vedenlaadun.

Kalaton reissu, mutta kokemus kasvattaa.

Ei kommentteja: