maanantai 16. kesäkuuta 2008

Kutujoki, Vaala, 14.6.2008

Kesän ensimmäinen reissu Vaalan Kutujoelle. Tällä kertaa seurana Marko. Lähtö Oulusta lauantaiaamuna kahdeksan korvilla ja lupien osto Utajärveltä matkan varrelta. Kalastus aloitettiin Monisaariselta kymmenen maissa. Keli oli pääpiirteissään aurinkoinen, satunnaisia pilviä lukuunottamatta. Iltapäivästä muutama lyhyt sadekuuro.

Kalastus aloitettiin siis Monisaarisen tienoilta. Pientä kalaa oli koskissa runsaasti, itsekin taisin nostaa kymmenisen kappaletta 10-15 cm taimenen poikasia sekä samanverran salakoita ja jopa muutaman harjuksenpoikasen. Perhoista kelpasi kaikki, aina kuulapäälarvasta red tagiin ja tinseliin. Isoimmista kaloista ei pienintäkään merkkiä.

Aamupäivä saatiinkin kalastella omissa oloissamme, iltapäivän taitteessa ylävirran suunnasta palattuamme laavulla oli muutama virvelimies virittelemässä vehkeitään. Koskessakin näkyi olevan yksi perhostelija, ilmeisesti juurikin samaisia salakoita nostelemassa.

Yleisöryntäyksen huomattuamme koimme paremmaksi siirtyä rauhallisemmille kalastusmaille ja suuntasimme kohti Taimeroista. Taimeroisella olikin rauhallisempaa, vain kaksi kalamiestä. Taimeroisen koskesta vaaleanvihreään kuulapäälarvaan nappasi hieman vajaa 40cm harjus, jonka kolkkasin ruokakalaksi. Oli muuten kesän ensimmäinen.

Muutamat kalamiehet ohimennessä haastattelimme. Harvassa oli saaliit kaikilla tuona päivänä, ilmeisesti istutuksia ei vielä ole aloitettu ja luonnonkalat eivät olleet otillaan.

Erittäin komeat maastot, joki on kuin perhokalastajalle varta vasten tehty. Vettä oli vielä hieman reilusti, mutta jos kesä jatkuu näin kuivana, mennään varmasti viime kesäisten vedenkorkeuslukemien alle.










Pelivehkeinä minulla oli ensimmäistä kertaa edellisenä päivänä Kalakaverista ostamani Vangenin #5 -luokkainen Pulse -setti. Kaikenkaikkiaan hintaansa nähden kohtuullinen paketti ja toimii ainakin itselleni varsin hyvin. Muutama miinus pitää kuitenkin mainita :

- Kela on raskas
- Perustin on turhan liukas, omat solmuni eivät tahtoneet pitää
- Kelluva siima kastuu nopeasti ja menettää kelluvuuttaan.

Ei kommentteja: